16 augustus 2022 - 13:08 Design By: TumaMedia

De Heidewachtel


Nimrod deelnemers 2019
Heel veel Succes! 
in het Groningse
Kennel v.d. Westpolderjagers

William Jetten en Escott v.d. Westpolderjagers


Clubkampioen Kampioensclubmatch 2017

 Nimrod 2016
8e plaats
Super mooie prestatie,Gefeliciteerd!!!

scott2

Wat hebben we genoten,
dank je wel
Scott, William en Saskia!

Mariejen en Gerda van den BergDe supporters


De Heidewachtel,

 zeer gepassioneerd, allround jachthond

Een Heidewachtel is altijd bereid om te gaan jagen. Het is een gepassioneerd ras, onvermoeibaar en met een enorme werkwil en het maakt echt niets uit wat voor weer het is. 

Hij kan voor al het jachtwerk ingezet worden, want hij werkt zowel vóór als na het schot. Voor het schot zoekt hij het wild op door met hoog opgerichte kop de lucht op te vangen, of hij werkt een opgesnoven spoor uit totdat hij het wild heeft gevonden. Heeft hij geroken of gevonden wat hij zocht, dan gaat de hond voorstaan, waarbij hij stokstijf -met één geheven voorpoot- blijft staan.

In feite wijst hij de jager aan in welke richting hij het wild moet zoeken. Heeft de jager zijn werk goed gedaan en raak geschoten, dan krijgt de hond na het schot het commando om het wild te zoeken en binnen te brengen.  Het maakt de Heidewachtel niets uit of het wild nu terecht is gekomen in dichte bebossing, in open veld of in het water, hij doet wat hij moet doen.
 

De Heidewachtel is een veelzijdige gebruikshond, gefokt en geselecteerd op allround jachteigenschappen.
  

Het is een doorzetter, geeft niet op en is/lijkt onvermoeibaar.
Goed getraind kan een Heidewachtel het in de praktijk gerust opnemen tegen gespecialiceerde jachthonden, zoals de apporterende Retrievers, de voorstaande Engelse rassen of de opjagende Spaniels.