16 augustus 2022 - 13:08 Design By: TumaMedia

Ontstaan kennelnaam

Het ontstaan van kennel 


 "v.d. Westpolderjagers"
  

Al voordat we getrouwd waren ging Mariejen van den Berg mee op jacht in de Westpolder waar veel op fazanten, hazen en eenden werd gejaagd, dat is nu zo’n 40 jaar geleden.

De Westpolder is gelegen in het uiterst noordwestelijk gedeelte van de provincie Groningen. De Westpolder is ongeveer 1000 ha groot. De boeren gingen daar gezamenlijk op jacht vanwege de uitgestrektheid van de polder; een hond was dan ook een noodzaak. Veel jagers uit de jagersvereniging ‘Nimrod" hadden geen eigen jachthond.

Onze eerste hond was een Duitse staande Korthaar "Hella"
 Na ruim twee jaar wilde ik graag een nestje met haar fokken. We wilden dan ook een kennelnaam laten registeren en zo was de naam "van de Westpolderjagers" al gauw gevonden. Hella was immers in dienst van de jagers uit de Westpolder. Met haar hebben we 4 nestjes gefokt.

We kiezen voor de Heidewachtel.

Door de invloed van de vos werd het fazantenstand steeds kleiner. Daarom zochten wij naar een ander soort jachthond, die korter onder het geweer kon jagen, onze keus viel op de Heidewachtel.

Onze eerste Heidewachtel Biene vom Hahnenmoor hebben wij uit Duitsland gehaald, een goed jagende Heidewachtel. Na een aantal teleurstellingen in de fokkerij zijn we bij Gerard en Mia Pouwels van de van Loenerhofkennel terecht gekomen, Uit het veelvuldig contact is een vriendschappelijke band ontstaan en inmiddels hebben wij een aantal honden bij hen gehaald.

Britt en Quinthe hebben inmiddels hun kwaliteiten bewezen en zijn  bijzonder goede moeders geworden.

Door een nauwe samenwerking met de van Loenerhofkennel gaan we proberen gezonde Heidewachtels met een eerlijk karakter te fokken, waarbij de jacht niet verloren mag gaan.